Dokumenti

Pogoji poslovanja
Pritožbe in spori
Varovanje osebnih podatkov
Podatke o podjetju
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

 1. SPLOŠNO 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine webshop.afroditacosmetics.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje (ZVPot-UPB2).

S spletno trgovino blmam.com upravlja podjetje BLAKMAMONT D.O.O

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo v trenutku, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

V spletni trgovini blmam.com lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v sistem spletne trgovine pridobite uporabniško ime in geslo, ki je enako naslovu elektronske pošte ter gesla. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov. 

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 1. POSTOPEK NAKUPA

2.1 Nakup kot "gost "

Naročilo lahko izvedete kot registriran uporabnik ali kot gost.  

2.1.1 Nakup kot "gost"

V primeru, da se odločite za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna. Registracijo potrdite s klikom na gumb NADALJUJ.

V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

 2.1.2 

Za pregled ponudbe izdelkov prebrskajte naše spletne kataloge, akcije ali preberite opise pri posameznih izdelkih. Na levi strani imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja desno zgoraj.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono V KOŠARICO. Zgoraj desno v KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če se z miško ustavite na gumbu KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in gumb NA BLAGAJNO.

Ko želite zaključiti nakup v KOŠARICI kliknete gumb NA BLAGAJNO ter sledite korakom nakupa.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

 1. KOŠARICA: Ko kliknete na gumb PRIKAZI KOŠARICO, lahko poljubno spreminjate količine izbranih izdelkov in zraven pritisnite gumb POSODOBI KOŠARICO. 

Sledi gumb NA BLAGAJNO. 

 

 1. NA BLAGAJNI: 
 2. MOŽNOST NAKUPA: Če ste že prijavljeni, s svojim profilom izberete način plačila,  lahko pa nakup izvedete  tudi kot "gost" in pri vsakem naročilu vnesete vse potrebne podatke za dostavo.
 3. NASLOV PLAČNIKA: Preverite svoje podatke za dostavo in kliknete gumb NADALJUJ.

Sledi gumb PODROBNOSTI DOSTAVE.

 1. PODROBNOSTI DOSTAVE: Izberete naslov za dostavo (ali obstoječi naslov ali novi).

Kliknite gumb NADALJUJ. 

 1. NAČIN DOSTAVE: Izberete način dostave za naročilo.

Kliknite gumb NADALJUJ. Sledi NAČIN PLAČILA.

 1. NAČIN PLAČILA: Izberite način plačila za nakup in obkljukate ikono, kjer piše da ste prebrali splošne pogoje poslovanja in se z njimi strinjate. Sledi gumb KUPITE SEDAJ.
 2. POTRDITEV NAROČILA: Še enkrat pregledate naročilo in ga potrdite na gumb: POTRDI NAROČILO.

Naročilo je zaključeno.  Vaše naročilo je bilo oddano v nadaljnjo obdelavo. 

Zgodovino in status naročil lahko kadarkoli spremljate v MOJ RAČUN s klikom na Zgodovina.

Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-mail naslov.

 

 1. NAČINI PLAČILA V SLOVENIJI in PO SVETU 

 

3.1 NAČINI PLAČILA V SLOVENIJI 

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba Pošte Slovenije za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. In sicer:

- za znesek odkupnine do 98,00 € zaračuna 1,05 € provizije,

- za znesek odkupnine od 98,00 € do 501,00 € zaračuna 1% od vrednosti in

- za znesek nad 501,00 € zaračuna 5,01 €.

Provizijo plačate poštarju posebej, strošek ni vključen v vrednost paketa.

 • PLAČILO Z DEBITNO OZ. KREDITNO KARTICO: Omogočamo plačila s karticami AmericanExpress, Mastercard, Visa. 

Ko opravite plačilo z debetno oz. kreditno kartico, bo vaše naročilo takoj obdelano. Ko bo podatke o vaši kartici preveril in odobril sistem ActivaPaymentGateway, bo vaš paket oddan na pošto.

3.2 NAČINI PLAČILA PO SVETU (izven SLOVENIJE) 

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • PLAČILO Z DEBITNO OZ. KREDITNO KARTICO: Omogočamo plačila s karticami  Mastercard, Visa, AmericanExpress

Ko opravite plačilo z debetno oz. kreditno kartico, bo vaše naročilo takoj obdelano. Ko bo podatke o vaši kartici preveril in odobril sistem ActivaPaymentGateway, bo vaš paket oddan na pošto.

 1. CENE

Vse cene v spletni trgovini s DDV ni obračunan po 94. Členu ZDDV-1. Nisem davčni zavezanec.

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI

Roki veljavnosti akcijske ponudbe veljajo do preklica. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Ponudba velja do preklica. 

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

PROMOCIJSKE KODE ZA POPUST IN DARILNI VAVČER

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo promocijskih kod s popustom ali darilnim vavčerjem, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica.

 

 1. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 1. NAROČANJE

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA TER NEPREVZEM BLAGA - za SLOVENIJO

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v 15 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov [email protected], ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.  

Vsi stroški neprevzetega blaga ali pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca.

Potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe ali neprevzema blaga bremenijo sledeči stroški:

- poštnina (po ceniku Pošte Slovenije)

- stroški bančne transakcije 

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo računa za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov: BLAKMAMONT.SI D.O.O Lahov Graben,20, 3273 Jrklošter, s pripisom Spletna prodaja.

Ponudnik kupcu vrne kupnino zmanjšano za zgoraj omenjene stroške (poštnina, bančna transakcija), najkasneje v roku 15 dni od prejema vrnjene pošiljke.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA TER NEPREVZEM BLAGA - za SVET 

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v 15 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov [email protected] , ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.  

Vsi stroški neprevzetega blaga ali pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca.

Potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe ali neprevzema blaga bremenijo sledeči stroški:

- poštnina v obe smeri

- stroški bančne transakcije 

- stroški priprave pošiljke (v višini 10 EUR)

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo računa za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov: BLAKMAMONT.SI D.O.O Lahov Graben,20, 3273 Jurklošter, s pripisom Spletna prodaja.

Ponudnik kupcu vrne kupnino zmanjšano za zgoraj omenjene stroške (poštnina, bančna transakcija in stroški priprave pošiljke), najkasneje v roku 15 dni od prejema vrnjene pošiljke.

 1. DOSTAVA V SLOVENIJI IN PO SVETU

7.1 DOSTAVA V SLOVENIJI 

Naročeno blago iz naročil, prejetih na delovni dan do 12. ure, pripravimo in odpremimo še isti dan, tako da blago načeloma prejmete v 24 urah. Vsa naročila prejeta po 12. uri se pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan.

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

Blago pošiljamo prek podjetja Pošta Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti ...) podaljša.

7.1.2 STROŠKI DOSTAVE V SLOVENIJI

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino v primeru nakupa, nižjega od 30 €. Strošek dostave ob nakupu 30 € + tarifa pošta Slovenije in se izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Pri nakupu nad 30 € so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije (glej 2. NAČIN PLAČILA). Ta dodatni strošek vam Pošta Slovenije obračuna naknadno in ni zaveden na računu. 

Strošek dostave ob nakupu do 2 kg je 3,68 eur, od 2 do 5 kg je 4,38 eur, od 5 do 10 kg 5,09 eur in od 10 do 15 kg 5,80 eur.

7.2 DOSTAVA PO SVETU  

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča tudi v večini držav po svetu. 

Naročeno blago pripravimo in odpremimo še isti dan, tako da blago načeloma prejmete v 4 do 5 delovnih dneh. Čas dostave se lahko podaljša v državah s carinskimi administracijami.

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

7.2.1 STROŠKI DOSTAVE V EU

Stroški dostave za pošiljanje blaga izven Slovenije so obračunani po drugi tarifi in sicer po ceniku DHL-a. Posamezen nakup v države EU je omejen na vrednost do 1000 eur.

7.2.2 STROŠKI DOSTAVE PO SVETU - IZVEN EU

Stroški dostave za pošiljanje blaga izven Slovenije so obračunani po drugi tarifi in sicer po ceniku DHL-a. Posamezen nakup v države izven EU je omejen na vrednost do 600 eur.

Pri državah, ki niso članice EU, kupec dodatno plača znesek uvoznega carinskega posredovanja ter uvozno carino, v kolikor je tako zakonsko predpisano.

Pri državah, ki niso članice EU, kupec dodatno plača znesek uvoznega carinskega posredovanja  ter uvozno carino, v kolikor je tako zakonsko predpisano.

 1. REKLAMACIJE in NAPAČNO BLAGO

REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. 

Prejeto blago preglejte takoj. Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni poškodbi na izdelku, ki je nastala med transportom, zavrne takoj kurirju, ki je blago dostavil. Torej izdelka ne prevzemite. S kurirjem izpolnita reklamacijski zapisnik, ki je podlaga za reševanje reklamacije. Na podlagi tega vam bomo poškodovani izdelek zamenjali z novim.

O reklamaciji nas lahko obvestite direktno na mail [email protected], da bo zadeva čim hitreje urejena.

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 3 dneh po prevzemu obvestiti trgovino – blmam.com na elektronski naslov [email protected] Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina blmam.com kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenja. Po prejemu vrnjenega izdelka na sedež podjetja se kupcu pošlje pravi izdelek. 

 1. VARNOST (ta del se prilagodi bančnemu sistemu naknadno)

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno.

Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (AmericanExpress, MasterCard, Visa).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

 1. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetke in njihove izpeljanke v spletni trgovini blmam.com so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ugovore, pripombe, zahtevke in izjave lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti [email protected] na tel številko 040314282 ali po klasični pošti na naslov BLAKMAMONT.SI D.O.O, Lahov Graben 20, 3273 Jurklošter. 

Ponudnik se obvezuje, da bo najkasneje v 5 delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in mu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova [email protected] Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Če ponudnik ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanje spora v skladu z 2. odstavkom tega člena.

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

 1. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s >Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov<, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 1. vloži tožbo pri pristojnem sodišču po stalnem prebivališču kupca

 

Varovanje osebnih podatkov

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Izjava o varstvu osebnih podatkov

 1. Upravljavec
  Registrirana firma podjetja: BLAKMAMONT.SI D.O.O
  Sedež podjetja: JURKLOŠTER
  Poslovni naslov: LAHOV GRABEN 20, 3273 JURKLOŠTER
  Kontakt: [email protected]

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri upravljavcu:
Elektronski naslov: [email protected]


BLAKMAMONT.SI D.O.O kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Izjavo o varstvu osebnih podatkov podajamo z namenom, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebnih podatke pridobljeni in kako se bodo obdelovali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in na kakšen način jih lahko uveljavljate.

Upravljavec se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 1. Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami preko novic, tržnega obveščanja preko elektronske pošte, pospeševanja prodaje, profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe vsebin in izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh.
Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo: naslov elektronske pošte, ime in priimek. Osebne podatke zbiramo s privolitvijo posameznikov. Privolitve hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Osebne podatke uporabljajo naši naslednji oddelki: prodaja, marketing, podpora strankam, računovodstvo.

Obisk spletne strani upravljavca:

Ob vsakem obisku spletnih strani upravljavca se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka - številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naših spletnih straneh. Na naših spletnih straneh lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje za opravo storitev. Upravljavec tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 1. Način in obdobje hrambe

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni.

Osebne podatke posameznika hranimo do izbrisa celotne zbirke podatkov:

- če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma in trajno izbrisali ali

 • - do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika.

Po preklicu privolitve posameznika njegove osebne podatke brez odlašanja in trajno izbrišemo.

Osebne podatke hranimo v računalniški in tiskani obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov. Osebni podatki v tiskani obliki so v varni omari do katere ima dostop le pooblaščena oseba za te podatke. 

Ker obstajajo na spletnih straneh upravljavca določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z upravljavcem, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 1. Uporabniki

Vsi podatki, zbrani na podlagi pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:
• ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev;
• ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
• administratorju in skrbniku spletne strani.
Upravljavec se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredovala ali prenesla v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

 1. Pravice posameznika

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni elektronski novici, ali nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: [email protected].

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva od upravljavca: vpogled, popravek, prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic privolitve za obdelavo in hranjenje.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu upravljavec:
• potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
• omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
• poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
• omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
• omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
• omogoči pravico do omejitve obdelave,
• omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
• omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
• omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
• poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Prav tako bo upravljavec posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podala tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

Upravljavec se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v predpisanih rokih po elektronski pošti oz. pisno po pošti, v kolikor bo takšna želja posameznika.

 1. Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo o varstvu osebnih podatkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

JURKLOŠTER,
april 2020

Podatke o podjetju

BLAKMAMONT.SI D.O.O

Lahov Graben, 20
3273 Jurklošter.
tel.: +386 40314282 
e-pošta: [email protected]

 

Želimo vam prijetno in ugodno nakupovanje ter se vam zahvaljujemo za zaupanje.

Vsa bogastva ruske narave za vašo lepoto.